14.09.2008

Brownie Kurabiye

MALZEMELER:
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket margarin (yumuşamış)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 3 yemek kaşığı kakao
* aldığı kadar un
* 1 su bardağı iri çekilmiş fındık

- Şerbeti İçin:
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su

YAPILIŞI:
Margarin ve şekeri mikserle iyice çırpın. İçine yumurtaları da ekleyip tekrar çırpın. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu eleyip karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Son olarak fındığı da ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz buyuklugunde parçalar kopararak avcunuzda yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. 175 dereceye ayarlı fırında 30 – 35 dakika kadar pişirin. Bu arada şekeri ve suyu geniş bir kaseye alın. Karıştırarak şekeri eritin. Pişen kurabiyeleri sıcak sıcak şerbete batırıp başka bir tepsiye dizin ve 1 – 2 saat kurabiyelerin şerbeti çekmesini bekleyin.