13.09.2008

Kıymalı Börülce

MALZEMELER:
* 1 kg. taze börülce
* 150 gr. kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 5 – 6 adet domates
* 1 adet kırmızı biber
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* tuz

YAPILIŞI:
Börülceleri ayıklayıp suyun içinde bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyup üzerine soğanları ve kıymayı ilave ederek kavurun. Kırmızı biberi küçük küpler şeklinde domatesleri de kabuklarını soyarak doğrayın. Kıymalı harç kavrulunca üzerine doğradığınız biberi, domatesleri ve tuzunu ilave edin ve harcı biraz daha kavurun. Daha sonra ayıkladığınız börülceleri koyup, renkleri değişene kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Renkleri değişen börülcelerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin. Gerekirse daha fazla su ilave edebilirsiniz.