19.09.2008

Şekerpare

MALZEMELER:
* 250 gr tereyağı
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* 3,5 su bardağı un
* 2 yumurta sarısı
* rendelenmiş limon kabuğu
* fındık

- Şerbeti için:
* 4,5 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* 1 limonsuyu

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ve şekeri elle ya da mikserin yoğurma ucu ile birbirine yedirin. Daha sonra azar azar un koyarak yoğurmaya devam edin. Limon kabuğu ve yumurtaları ekleyin. Hamur pürüzsüz bir hal alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp orta yerlerini parmağınızla bastırın. Bu yerlere bir bütün fındık koyup aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Bu sırada su ile şekeri bir tencereye koyup karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocakdan alın. Soğuması için serin bir yere alın. Fırından şekerpareleri çıkarıp sıcakken soğutulmuş olan şerbeti üzerine dökün. Şerbetini çekene dek bekletip servis yapın.