19.09.2008

Kıymalı Kuru Poğaça

MALZEMELER:
* 2 su bardağı un
* 6 yemek kaşığı margarin
* 1 kahve fincanı su
* 1.5 çay kaşığı tuz
* 1 adet yumurta

- İçi İçin:
* 150 gr. kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1.5 yemek kaşığı margarin
* tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Unu geniş ve çukur bir kaba boşaltarak ortasını havuz gibi açın. Ortasına margarini, tuzu ve azar azar soğuk suyu ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru rulo haline getirin ve yapacağınız poğaçanın büyüklüğüne göre eşit parçalara bölün. Her bir parçayı elinizde yuvarlayarak ortasını açın. İçine kavurduğunuz kıymadan 1 yemek kaşığı kadar koyun ve yarım daire şeklinde kapatın. Az yağlamış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürün. Şekil vermek için çatalla çizgiler yapın. 250 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
DİKKAT: Margarin mutlaka sert olmalı, hamur fazla yoğrulmamalıdır.