20.09.2008

Kuş Yuvası Böreği

MALZEMELER:
* 2 adet yufka
* 1/2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 2 adet yumurta
* 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
* 2 – 3 adet sosis
* 3 – 4 adet sivri biber, doğranmış
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
* 2 adet domates
* 1 yumurtanın sarısı

YAPILIŞI:
Yufkaların her birini sigara böreği keser gibi sekiz eşit parçaya bölün. Bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve yağı çırpın. Sırayla üçgenlerden birinin üzerine bu karışımı sürün. Üçgen yufkaların geniş kenarlarından tutup, sigara böreği sarıyormuş gibi rulo yaparak yarıya kadar sarın. Dar kenarı rulonun ortasına değecek şekilde içe katlayın. Rulo yaptığınız geniş kenarın iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirin. (Birleşme yerlerinin yapışması için uçlarına hazırladığınız yoğurtlu içten sürün.) Böylece altı kapalı bir havuz şekli elde edin. Aynı işlemi diğer 15 üçgen için de yapın. (Genişlikleri aynı olmayabilir sorun değil, pişince belli olmuyor.) Diğer yandan sosis, sivri biber ve kaşarı karıştırın. Elde ettiğiniz içi yufka havuzlarına paylaştırın. Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Hazırladığınız böreklerin üzerine yerleştirin. Yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.