20.09.2008

Müthiş Yılbaşı Keki

MALZEMELER:
1.sırada karıştırılacak olanlar:
* 2 su bardağı un
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
* 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (ufak Hindistan cevizi)

2. sırada karıştırılacak olanlar:
* 1/2 su bardağı hurma (çok ince doğranmış)
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1/2 su bardağı kuru üzüm

3. sırada karıştırılacak olanlar:
3 adet elmayı rendeleyin. Bir tavada hiç su eklemeden 4 – 5 dakika kadar pişirin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.

4. sırada karıştırılacak olanlar:
* 1/2 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 adet yumurta
* Ayrıca eğer varsa 1 yemek kaşığı kanyak

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri tek tek hazırlayın. Oldukça büyük, geniş ve derin bir kaba önce 1. sırada olan; un, tuz, karbonat, tarçın, dövülmüş karanfil, rendelenmiş muskatı koyun. Üzerine 2. sırada karıştırılacak olan malzemeleri ekleyin. Bu arada da sürekli karıştırmaya devam edin. Hemen 3. sıradaki malzemeleri ve 4. sıradaki malzemeleri de ilave edin. Bir taraftan da kek hamurunu karıştırmaya devam edin. En son aşama olarak da kanyağı ilave edin. Kanyak yoksa portakal likörü, kahve likörü gibi başka tadları da kullanabilirsiniz. Diğer yandan fırını 175 dereceye ayarlayın. Yağlanmış ve unlanmış büyük bir kek kalıbına karışımı boşaltarak, üstünü düzeltin. Bekletmeden fırına verin ve 40 – 45 dakika kadar pişirin. Ama bu arada fırın kapağını hiç açmayın. Soğuyan keki dilimleyerek servis yapın.