23.09.2008

Fırında Patlıcanlı Pilav

MALZEMELER:
* 3 patlıcan
* 1 domates
* 1 soğan
* 3 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* tuz, karabiber
* 1/2 demet dereotu

YAPILIŞI:
Pirinci ayıkladıktan sonra yıkayın ve süzün. Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak büyüklüğünde kesin. Domatesi ve soğanı yemeklik doğrayın. Pilavı pişirmek için fırına girebilir bir tencerede, tereyağıyla soğanı öldürün. İçine patlıcan ve domatesi koyup 3 - 4 dakika kavurun. Üzerine pirinci ve tuzunu ilave edin. Suyunu koyduktan sonra bir defa karıştırın ve bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra kızgın bir fırına vererek 20 dakika pişirin. Pilavı fırından aldıktan sonra beş dakika dinledirin. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave ederek bir defa karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.