22.09.2008

Tavuklu Tel Şehriye Salatası

MALZEMELER:
* 2 su bardağı tel şehriye
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı soğuk su
* 2 adet haşlanmış tavuk göğüsü
* 1 adet kırmızı biber
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* 5 – 6 dal taze soğan
* 1 su bardağı konserve mısır
* 5 – 6 adet kornişon turşu
* tuz

- Sosu İçin:
* 1 yemek kaşığı sumak
* 1 limonun suyu
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Şehriyeleri zeytinyağında az tuz ile kahverengi olana kadar kavurun. Dana içine 1 su bardağı soğuk su koyarak demlenmeye bırakın. Diğer yandan haşlanmış tavuk göğüsünü didin. Yeşillikleri ve kırmızı biberi ince ince kıyın. Turşuları minik küpler şeklinde doğrayın. Demlenen şehriyeyi geniş bir kaseye alarak bütün malzemelerle iyice harmanlayın. Başka bir kasede sumak, limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırın ve şehriye salatasının üzerine gezdirin. Üzerini kiraz domateslerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.