MALZEMELER:
* 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet kabak
* 6 su bardağı su (et ya da tavuk suyu da olabilir)
* tuz, karabiber
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı un
YAPILIŞI:
Yağı tencerede kızdırıp küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyerek 1 – 2 dakika kavurun. Diğer taraftan sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve tencereye alarak kavurun. Suyu sebzelerin üzerine ekleyin ve haşlanmış buğday, tuz ve karabiberi ilave edip ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın. Bu arada, yoğurt, yumurta, limon suyu ve unu derin bir kapta çırpın. Kaynayan çorba suyundan bir kepçe alıp karışımı ılıtın. Ilıyan terbiye sosunu azar azar çorbaya ekleyerek sürekli karıştırın. Yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerine kuru nane serperek servis yapabilirsiniz.