30.09.2008

İrmikli Şekerpare

MALZEMELER:
* 1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1.5 su bardağı irmik
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* aldığı kadar un
* bütün fındık

- Şerbeti İçin:
* 3.5 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 1 limonun suyu

YAPILIŞI:
Margarin, pudra şekeri ve yumurtaları mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. İrmiği ekleyerek karıştırın. Kabartma tozu, vanilya ve unu karışıma eleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayıp hafifçe üzerine bastırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine birer tane fındık koyarak 170 dereceye ayarlı sıcak fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer yanda şerbet için şekerle suyu kaynatın. Şerbet kaynayınca içine limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın. Kurabiyeler pişince soğuk şerbeti üzerlerine dökün. 2 – 3 saat kadar şerbeti çekmelerini bekleyin.