30.09.2008

Patatesli Kek

MALZEMELER:
* 3 adet patates
* 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 demet maydanoz
* 2 – 3 dal dereotu
* 1 paket kabartma tozu
* aldığı kadar un
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı çörek otu

YAPILIŞI:
Yumurtaları mikser yardımıyla tuz ve karabiber ile köpürene kadar çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Küçük küpler şeklinde doğranmış patatesleri ilave edip karışla karıştırın. Karışıma kabartma tozu ve unu eleyip iyice yedirin. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıba döküp üzerine çörek otunu serpin. 170 dereceye ayarlı sıcak fırında pişirin. Ilık olarak servis yapın.