9.09.2008

Kakaolu Kek

MALZEMELER:
* 3 adet yumurta
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1.5 su bardağı mısır nişastası
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* aldığı kadar un
* 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Derince bir kasede şeker ile yumurtaları krema kıvamına gelinceye kadar mikserle iyice çırpın (yaklaşık 10 dakika). Yoğurt, süt, portakal suyu, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek tekrar çırpın. Nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma eleyip iyice yedirin. Son olarak unu da karışıma eleyin ve tekrar karıştırın (karışım boza kıvamından daha akışkan olmalı). Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı döküp üzerini düzeltin ve soğuk fırına sürün. 165 derecede yaklaşık 1 saat pişirin. Kek piştikten sonra sıcak fırında bekletmeden dışarı çıkartın ve oda sıcaklığında soğutun. Servis yapacağınız zaman üzerine pudra şekeri serpin.