9.09.2008

Siron

MALZEMELER:
* 1/2 kg. yufka
* 2.3 – 3 su bardağı tavuk suyu
* 4 diş sarımsak
* 1 kase yoğurt
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1.5 su bardağı su
* tuz, karabiber, kimyon

YAPILIŞI:
Yufkaları teker teker rulo yaparak bir parmak kalınlığında kesin. Kestiğiniz yufkaları az yağlanmış fırın tepsisine dik olarak yerleştirin ve sıcak fırında kurutun. Kuruyan yufkalar sıcakken üzerlerine tavuk suyunu dökün (1 adet tavuk bulyonu eritip kullanabilirsiniz). Yufkalar suyunu çekerken, sarmısakları ezip yoğurtla karıştırın. Ayrı bir tencerede margarini ve sıvı yağı kızdırıp salçayı kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu ve baharatlarını ekleyip sosu kaynatın. Yufkaların üzerine önce sarmısaklı yoğurdu onun üzerine de sosu dökerek sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz kuru nane ve pul biberle de süsleyebilirsiniz.