12.09.2008

Kaymaklı Elmalar

MALZEMELER:
* 4 adet kırmızı elma
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 adet kabuk tarçın
* 8 adet karanfil
* 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
* 4 yemek kaşığı kaymak
* ince dövülmüş antep fıstığı ya da fındık

YAPILIŞI:
Elmaların kabuklarını soyduktan sonra orta çekirdekli kısımlarını düzgünce çıkartın. Her bir elmaya ikişer karanfil saplayarak tencereye dizin. Üzerine şeker, su, gıda boyası, soyduğunuz elmaların kabukları ve tarçını koyarak elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Elmalar pişince servis tabağına alarak karanfilleri çıkarın. Soğuyunca içlerine birer yemek kaşığı kaymak koyun ve üzerlerini antep fıstığı ya da fındık ile süsleyerek servis yapın.