11.09.2008

Mahluta Çorbası

MALZEMELER:
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarmısak
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* tuz

YAPILIŞI:
Mercimeği ayıklayıp bol suda bekletin ve yıkayın. Çorbayı pişireceğiniz tencereye mercimeği ve yemeklik soğranmış kuru soğanı koyup tavuk suyunu ve tuzu ilave ederek kapağı kapalı olarak pişirin. Arada karıştırarak suyunu kontrol edin. Suyu azaldıkça normal su ekleyin. Bu işlemi mercimek pişene kadar uygulayın. Mercimek pişince el blendırından geçirerek püzürsüz bir kıvam elde edin. Diğer yanda geniş bir tavaya tavada tereyağını eritin. İçine ezilmiş sarımsak, salça, kimyon, kekik ve pul biberi koyarak biraz kavurup ocağı kapatın. Tavaya 1 – 2 kepçe çorbadan koyarak yağı ılıtın. Son olarak elde ettiğiniz bu karışımı çorbaya ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbayı dinlenmeye bırakın.