11.09.2008

Peynirli Patlıcan Musakka

MALZEMELER:
* 1 kg. patlıcan
* 1/2 kg. kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet sivri biber
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet sarı dolmalık biber
* 1/2 kalıp yağlı beyaz peynir (kaşar peyniri rendesi ya da dil peyniri de kullanılabilir)
* tuz, karabiber, kimyon
* sıvı yağ
* süslemek için ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:
Patlıcanları yıkayıp boylamasına dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda acısı çıkması için yarım saat kadar bekletin. Daha sonra patlıcanları kurulayarak kızgın yağda bal rengini alana kadar kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Diğer tarafta kuru soğan ve sarmısağı ince ince doğrayıp tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte çok az kavurun. Üzerine kıymayı koyarak suyunu salıp çekene kadar kavurun. Küçük küçük doğranmış biberler, rendelenmiş domates, salça ve baharatları koyarak az suyla pişirin. Kıymalı harç soğurken geniş bir borcama kızarmış patlıcanların yarısını boylamasına olarak dizin. Üzerine harcı yayın ve kalan patlıcanları da harcın üzerine dizin. Son olarak üzerine ufalanmış beyaz peyniri yayın. Musakkayı 200 dereceli fırında peynirlerin üzeri kızarana kadar biraz daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine maydanozları serperek süsleyin ve kare şeklinde keserek servis yapın.