18.09.2008

Milföylü Talaş Böreği

MALZEMELER:
* 15 adet milföy hamuru
* 750g kuzu kuşbaşı et
* 2 su bardağı haşlanmış bezelye
* 2 adet havuç
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı doğranmış dereotu
* 1 yumurtanın sarısı
* çörek otu

YAPILIŞI:
Etleri yıkayıp tencereye koyun. Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin. Diğer yanda havuçların kabuklarını kazıyıp bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2 - 3 dakika kavurun. Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin. Buzluktan çıkardığınız milföyleri az yağlanmış tepsiye tek sıra halinde dizin. Hamurların ortasına bir yemek kaşığı soğumuş olan etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.