6.09.2008

Peynirli Kırmızı Biber Salatası

MALZEMELER:
* 8 adet kırmızı biber
* 5 – 6 dal taze soğan
* 1.5 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Biberleri fırın telinin üzerinde altlarında bir tepsi koyarak diri kalacak şekilde közleyin. Bu arada soğan hariç tüm malzemeleri karıştırarak peynirli içi hazırlayın. Biberler biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin. Temizlenen biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve her bir parçasına peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar alıp parmağınızla sıkıştırarak biberlerin geniş kısımlarına yerleştirin. Yaprak sarar gibi sarın. Soğan dallarını kaynar suya atıp yumuşatın, ardından soğuk sudan geçirin. Böylelikle soğanların rengi yeşil kalmış olur. Biberleri taze soğanlarla bağlayıp üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek servis yapın.