24.09.2008

Pırasalı Havuçlu Börek

MALZEMELER:
* 4 yufka
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kg. pırasa
* 4 adet havuç
* 150 gr. peynir
* 1 tatlı kaşığı karabiber

- Yoğurtlu Harç İçin:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

- Üzerine:
1 yumurtanın sarısı
çörek otu/susam

YAPILIŞI:
Pırasaları ve havuçları yıkayıp ince daireler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Öncelikle havuçları 1-2 dakika kavurun. Ardından pırasaları ekleyip 3-4 dakika çevirerek kendilerini bırakmalarını sağlayın. Altını kapatıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız iç soğuyunca karabiber ve ezilmiş peyniri ekleyin (tuz koymayın, peynirin tuzu yeterli oluyor). Yoğurtlu harç için gereken malzemeleri karıştırın. Yufkaların herbirini altıya bölüp üzerlerine yoğurtlu harçtan sürün. Üçgenlerin geniş kısmına dolu dolu bir yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun. Genişçe sigara böreği gibi sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serperek 200 dereceye ayarlı fırında pişirin.