20.10.2008

Ali Nazik

MALZEMELER:
* 1 kg. patlıcan
* 300 gr. kıyma
* 3 - 4 diş sarımsak
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:
Patlıcanları ateş üzerinde közleyin ve kabuklarının kolay soyulması için kese kağıdına koyup 20 dakika bekleyin. Bu sırada sarmısakları ezip yoğurtla iyice karıştırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve kıymayı tavaya alın ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın. Patlıcanların kabuklarını soyup ince ince kıyın ve sarmısaklı yoğurtla karıştırın. Geniş bir servis tabağına alarak düzgünce yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı dökün. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve salçayı küçük bir tencerede kavurun ve sıcak suyu ilave ederek sos yapın. Bu sosu da en üste dökün ve pul biberi serpin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.