18.10.2008

Yeşil Domates Yemeği

MALZEMELER:
* 1 kg. yeşil domates
* 1 adet kuru soğan
* 1 tablet tavuk bulyon
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı bulgur
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı sıcak su

YAPILIŞI:
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak yağda kavurun. Domatesleri de kuşbaşı büyüklüğünde keserek tencereye alın. Domatesler sulanana kadar kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar pişirin. Tavuk bulyonu sıcak suda ezin ve domateslerin üzerine tuz ile birlikte ilave edip, yarım saat pişirin. Domatesler sulanacağı ve fazla su çekmeyeceği için 1 çay bardağı su yeterli olacaktır. Son olarak yemeğin pişmesine yakın yıkanmış olan bulguru domateslerin üzerine serpiştirin ve bulgur pişinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Dilerseniz sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz.