18.10.2008

Düğülü Sulu Köfte

MALZEMELER:
* 500 gr. kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı tepeleme ince bulgur
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 adet havuç
* 2 adet patates
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1.5 litre su

YAPILIŞI:
Geniş kaseye kıymayı alın. Üzerine 1 adet rendelenmiş kuru soğan, yumurta, tuz ve karabiberi koyarak yoğurun. Son olarak ayıkladığınız ince bulguru da ekleyerek kuvvetlice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Bu işleme harç bitene kadar devam edin. Diğer yanda tencereye sıvı yağı koyun ve yemeklik doğranmış diğer kuru soğanı da ekleyere kavurun. Havuç ve patatesleri soyup küçük küpler şeklinmde kesin ve kavrulan soğanın üzerine ilave edin. Salçasını da ekeleyerek 5 dakika daha kavurun. Son olarak ılık suyu ekleyin. Su kaynayınca hazırladığınız köfteleri tencereye aktarın ve kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin.