10.10.2008

Erik Tavası

MALZEMELER:
* 500 gr. kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet kuru soğan
* 3 diş sarmısak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 kg. ekşi papaz eriği
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 su bardağı sıcak su
* 1/2 demet maydanoz

YAPILIŞI:
Soğanı ve sarmısağı ince ince doğrayıp tencereye alın ve zeytinyağında kavurun. Üzerine eti koyup rengi dönene kadar karıştırarak çevirin. Salçayı, erikleri ve tuzu ilave edip karıştırın. Sıcak suyu ekleyerek kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen yemeğe ince kıyılmış maydanozu ekeleyere karıştırın ve servis yapın.