9.10.2008

Sucuklu Kek

MALZEMELER:
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* aldığı kadar un
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı çörek otu

- İç Harcı İçin:
* 1 adet kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 adet domates
* 1 su bardağı çok küçük doğranmış sucuk
* 1 yemek kaşığı domates salçası

YAPILIŞI:
Kuru soğanı ve sarmısağı ince ince doğrayıp 1 yemek kaşığı yağda kavurun. Üzerine sucukları ve salçayı ekleyip soteleyin. Son olarak rendelenmiş domatesi de ilave edip pişirin. Harç soğuyuncaya dek oda sıcaklığında ısınmış yumurtaları tuz ve karabiber ile köpürene kadar çırpın. İçine yoğurt ve sıvı yağı koyup çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Soğuyan harcı hazırladığınız kek karışımına ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış düz bir kek kalıbına hamuru döküp üzerine çörek otunu serpin. 170 derecede 5 dakika önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Kek ılınınca dilimleyerek servis yapın.