9.10.2008

Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması

MALZEMELER:
* 10 adet kuru patlıcan
* 10 adet kuru kırmızı biber
* 10 avuç kadar pirinç
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon, kuru nane, limon tuzu
* 4 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 5 dis sarımsak (ince doğranmış)

YAPILIŞI:
Kaynamakta olan suda önce patlıcanları 5 dakika kadar haşlayıp soğuk su dolu bir kaba alın. Aynı işlemi kırmızı biberler için de uygulayın. Diğer yanda ayıklanmış ve yıkanmış pirinçle diğer malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız içi patlıcan ve biberlerin içine doldurun ve tencereye yan yan dizin. Tencereye dolmaların üzerlerini geçmeyecek kadar su ilave edip tuz serpin. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak su bitinceye kadar pişirin. Pişen dolmaları kapağı kapalı olarak yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra servis tabağına alarak üzerini maydanozla süsleyin.