10.10.2008

Herkes Beğendi

MALZEMELER:
* 4 adet patates
* 3 adet havuç
* 4 adet sarımsak
* 1/2 su bardağı konserve bezelye
* 4 adet haşlanmış sosis
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 yemek kaşığı mayonez
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kuru nane

YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayarak rendeleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın ve borcama yayıp üzerini düzeltin. Havuçları temizleyip rendeleyin ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile havuçlar yumuşayana kadar kavurun. İçine tuz ve karabiber ekleyerek soğumaya bırakın. Haşlanmış sosileri uzunlamasına kesin ve patateslerin üzerine iki parmak aralıklarla dizin. Kalan boşlukları bezelye ile doldurup üzerine kaşıkla hafifçe bastırın. Soğuyan havuçları en üste düzgünce yayın. Sarmısakları ezip yoğurt ve mayonez ile karıştırın. Havuçların üzerine düzgünce sürüp buzdolabında birkaç saat bekletin. Üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.