11.10.2008

Üzümlü Kıtır Bisküvi

MALZEMELER:
* 1/2 paket (125 gr.) margarin
* 1 su bardağı toz şeker
* 1.5 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
* 1/2 su bardağı kuru üzüm

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Elenmiş un, hindistan cevizi ve kuru üzümü karışıma ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinzde yuvarlayın ve üzerine basarak yassılaştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 2 parmak aralıklarla dizin. 180 dereceye ayarlı sıcak fırında pişirin. Soğuyunca dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.