11.10.2008

Zeytinyağlı Ekşili Patlıcan

MALZEMELER:
* 4 adet patlıcan
* 4 adet kuru soğan
* 8 diş sarımsak
* 4 adet domates
* 1 demet maydanoz
* 1 yemek kaşığı tuz
* 2 adet limonun suyu
* 1 çay bardağı zaytinyağı
* 1 su bardağı su

YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup baştan ve sondan iki parmak kalacak şekilde ortalarından derince kesin ve tuzlu suda bekletin. Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş domatesi, ince doğranmış sarmısağı, ince kıyılmış maydanozu, tuz, 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 1 limonun suyunu koyarak harmanlayın. Patlıcanları sularını sıkarak dar bir tencereye yerleştirin. İçlerine hazırladığınız soğanlı karışımı doldurun ve kalan harcı da üzerlerine yayın. Kalan limon suyunu ev zeytinyağını karıştırarak patlıcanların üzerine gezdirin. Son olarak suyu da ilave ederek tancerenin kapağını kapatın. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın.