12.10.2008

Zeytinyağlı Levrek Dolması

MALZEMELER:
* 2 adet levrek
* 4 adet domates
* 2 adet kuru soğan
* 4 diş sarımsak
* 4 adet sivri biber
* 1 adet limonun suyu
* 1.5 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Levrekleri temizleyip kalınca dilimleyin. Kafa ve kuyruk kısımlarıyla birlikte kapaklı bir borcam kaba dizin. Kuru soğanı yemeklik doğrayarak geniş bir kaseye alın. Damateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kaseye alın. Üzerlerine ince kıyılmış sarmısakları ve ince doğranmış biberleri ekleyin. 1 çay bardağı zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyerek iyice harmanlayın. Hazırladığınız bu harcı levreklerin içlerine doldurun. Kalan harcı da balıkların üzerine yayın ve kalan zeytinyağını gezdirin. Borcamın kapağını kapatarak 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.