12.10.2008

Kereviz Çorbası

MALZEMELER:
* 2 adet kereviz (saplarıyla birlikte)
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 litre su
* 3 yemek kaşığı un
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* kereviz yaprakları

YAPILIŞI:
Kerevizleri, patatesi ve havucu soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Kerevizleri kararmamaları için limonlu suda, patates ve havucu da normal suda bekletip iyice yıkayın. Geniş bir tencereye 1 litre suyu koyup sebzeleri, kereviz saplarını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Diğer yanda başka bir tencerede sıvı yağ ile unu kavurun. Üzerine sütü, 1 çay kaşığı tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırmaya devam edin. Pişen sebzeleri suyuyla birlikte bu tencereye alın ve içinden kereviz saplarını çıkartarak kaynatın. Çorba kaynayınca ocağın altını kısarak el blendırı ile sebzeleri püre kaline getirin ve bir taşım daha kaynatın. Çorbanın kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ilave edin. Dilerseniz çorbayı taneli olarak da bırakabilirsiniz. Kızarmış ekmek ve kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.