8.10.2008

Fındıklı Bayram Tatlısı

MALZEMELER:
* 1 paket margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı çekilmiş fındık
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* aldığı kadar un

- Şerbeti İçin:
* 4 su bardağı su
* 3 su bardağı toz şeker
* 1 çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ ve fındığı iyice birbirine yedirin. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Her bir hamurun üzerini çatal bastırarak şekillendirin. 170 dereceye ayarlı ılık fırında pişirin. Diğer yanda şekerle suyu karıştırarak bir şerbet hazırlayın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine soğumuş olan şerbeti döküp iyice çekene kadar oda sıcaklığında bekletin. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.