7.10.2008

Kayısılı Pilav

MALZEMELER:
* 1 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı sıcak su
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 su bardağı doğranmış kuru kayısı
* 1 yemek kaşığı safran
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Pirinci ayıklayıp az tuzlu suda 20 dakika kadar bekeletin. Daha sonra iyice yıkayarak süzdürün. Pilav tencereside zeytinyağını ısıtıp süzülen pirinci tane tane olana dek kavurun. Kavrulan pirincin içine kayısı, safran, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Son olarak üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip pişirin. Pilav pişince ocaktan alarak 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerine karabiber serperek servis yapın.