17.10.2008

Fırında Mantarlı Tavuk

MALZEMELER:
* 3 adet tavuk göğsü
* 1 adet kuru soğan
* 400 gr. mantar
* 1 adet çarliston biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı su
* 2 yemek sıvı yağ
* 3 diş sarmısak
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, tuz, kekik, pulbiber ve ezilmiş sarmısağı alarak iyice harmanlayın. Buzdolabında 1 – 2 saat kadar ağzı kapalı olarak bekletin. Diğer yanda kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Mantarların kabuklarını soyup, yıkayın ve ince ince doğrayın. Son olarak biberi de uzun şeritler şeklinde doğrayın. Doğradığınız bütün malzemeleri soğanların üzerine ilave edin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı da ekleyerek kapağı kapalı olarak mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince salçasını ekleyip iyice karıştırın ve 1 çay bardağı su ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Tavukları borcama alın ve 170 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından çıkararak üzerine mantarlı harcı dökün ve 5 dakika daha pişirin. Daha sonra kaşar peyniri rendesini üzerine serperek fırının sıcağında peynir eriyene kadar bekeletin.