29.10.2008

Gavur Dağı Salatası

MALZEMELER:
* 3 adet domates
* 1 adet salatalık
* 5 adet sivri biber
* 1 adet kırmızıbiber
* 1/2 demet maydanoz
* 5 – 6 dal taze nane
* 1 adet kırmızı soğan
* 1 çay bardağı nar ekşisi
* 1/2 limonun suyu
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri yıkapı temizleyin ve hepsini olabildiğince küçük bir şekilde doğrayın. Geniş bir kaseye alarak cevizi de ilave edip iyice karıştırın. Nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta iyice karıştırın ve malzemelerin üzerine döküp harmanlayın. Kıvırcık yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.