28.10.2008

Halley Pastası

MALZEMELER:
* 10 tane halley bisküvi
* 1 poşet krem şanti
* 1 poşet çikolata sosu
* 3.5 su bardağı soğuk süt
* 200 gr. labne peyniri
* 1 tatlı kaşığı margarin
* 1 çay bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Bisküvileri küçük parçalar halinde kesin. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile iyice çırpın. Içine labne peynirini de koyarak iyice yedirin. Bu kremalı karışıma bisküvileri ekleyip karıştırın ve bir borcama yayın. Kalan 2.5 su bardağı sütle çikolata sosunu poşetin arkasındaki tarife göre pişirin. Sos pişince içine margarini ilave edip mikserle çırpın ve borcamdaki kremalı bisküvilerin içine üzerine dökün. Hazırladığınız pasta oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın ve 3 – 4 saat kadar bekletin. Servis yapacağınız zaman üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.