28.10.2008

Kadın Budu Köfte

MALZEMELER:
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 500 gr. yağsız kıyma
* 4 yemek kaşığı un
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Pirinci ayıklayıp kaynar suda 20 dakika kadar haşlayıp süzdürün. Bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağı alın. Üzerine ince doğrenmış soğanı koyara hafifçe kavurun. Kıymanın yarısını ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırladığınız kıymalı harcı bir tepsiye boşaltıp soğumasını bekleyin. Harç soğuyunca kalan kıymayı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı 20 eşit parçaya bölüp elinizde yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yassıltın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Köfteleri önce una sonra da yumurtaya bulayarak kızgın yağda, iki yüzü de altın rengini alana kadar kızartın. Pişen köfteleri fazla yağlarını emdirmek için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın ve ılık olarak servis yapın.