6.10.2008

Çikolata Soslu Muzlu Kek

MALZEMELER:
* 125 erimiş soğumuş margarin
* 2 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket hazır muzlu yoğurt
* 1 poşet toz halinde muzlu puding
* 1 paket kabartma tozu
* aldığı kadar un
* 1 adet muz
* 1 poşet hazır çikolata sosu
* 2.5 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ısınmış olan yumurtalarla şekeri çırpın. Üzerine erimiş margarin ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Puding, kabartma tozu ve az miktarda unu eleyerek karışıma ilave edip çırpın. Hamur kıvam alana kadar undan azar azar ekleyin. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökerek üzerine küçük küpler şeklinde doğranmış muzu ilave edin ve hafifçe karıştırın. 5 dakika önceden 165 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Pişen kek kalıbında soğurken çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre pişirin. Kek soğuyunca hazırladığınız sosu üzerine dökün. Sos soğuyup katılaşınca keki dilimleyerek servis yapın.