5.10.2008

Karnabaharlı Börek

MALZEMELER:
* 1 adet karnabahar
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* aldığı kadar un
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Karnabaharı az tuzlu suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayıp borcam bir kaba alarak soğumasını bekleyin. Diğer tarafta yumurta, yoğurt, sıvı yağı, tuz ve karabiberi çırpın. İçine elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek kek hamuru kıvamında bir karışım elde edin. Hazırladığınız bu karışımı karnabaharların üzerine dökün. 170 dereceye ayarlı ılık fırında pişirin. Börek pişince üzerine kaşar peynirini serpin ve tekrar sıcak fırına sürerek peyniri eritin. Börek ılınınca dilimleyerek servis yapın.