5.10.2008

Çikolatalı Tart

MALZEMELER:
* 1 su bardağı un
* 1 yumurtanın sarısı
* 5 yemek kaşığı tereyağı
* 6.5 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 tutam tuz

- Krema İçin:
* 100 gr. bitter çikolata
* 1 su bardağı haşlanmış kestane
* 1.5 yemek kaşığı tereyağı
* 1.5 su bardağı çekilmiş badem, ceviz ve fındık karışımı
* 2 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI:
Hamuru hazırlamak için unu geniş bir tepsiye eleyin. Ortasını havuz gibi açıp içine küp şeklinde kesilmiş tereyağı, pudra şekeri, tuz ve yumurtayı ekleyin. Yavaş yavaş yoğurark yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üstünü bir bezle kapatıp 1 saat kadar dinlendirin. Fırını 160 derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp hamuru merdane ile incelterek kalıba yerleştirin. Hamurun kabarmaması için üzerine alüminyum folyo serip 2 avuç kuru bakliyat koyun. Sıcak fırında 10 – 12 dakika kadar pişirip ızgara üzerinde soğutun. Bu sırada çikolatayı tereyağı ile benmari üsulü eritin. Haşlanmış kestaneyi çatal yardımıyla ezip bal ve çekilmiş kuru yemişleri ilave edin. Bu karışımı eriyen çikolata ile karıştırın. Hazırladığınız krema ılıyınca tartın üzerine eşit olarak yayın. Üzerini kuru yemiş ya da rendelenmiş çikolatayla süsleyebilirsiniz.