6.10.2008

Çin Salatası

MALZEMELER:
* 2 su bardağı pirinç
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 1 su bardağı haşlanmış ve rendelenmiş havuç
* 1 su bardağı haşlanmış mısır
* 1 su bardağı ince kıyılmış salatalık turşusu
* 5 dal taze soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 1 adet limon
* 2 adet kesme şeker
* yeteri kadar tuz

YAPILIŞI:
Pirinci biraz tuz ve sıcak su ile ıslatıp 1 saat bekletip bol su ile yıkayın. Teflon bir tencerede sıvı yağ ile pirinci kavurun. Üzerine kesme şeker, limon suyu, tuz ve 2.5 su bardağı sıcak su ilave ederek kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Pişen pirinci bir gece dinlendirin. Ertesi gün içine bezelye, havuç, mısır, turşu, ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze soğanı ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına ya da derin bir kaseye alın. Dilerseniz üzerine yağ ve limon suyu ilavesi yapabilirsiniz.