14.10.2008

Kereviz Salatası

MALZEMELER:
* 3 adet orta boy kereviz
* 1 adet ekşi elma
* 1 adet büyük boy havuç
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
* 2 su bardağı yoğurt
* 5 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı mayonez
* 1 adet limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Kerevizleri ve elmayı soyup kararmamaları için limonla ovun. Geniş bir kasenin içine kerevizleri, elmayı ve temizlenmiş havucu rendeleyin. Üzerlerine 1 limonun suyunu dökün. Diğer yanda sarmısakları tuzla bereber ezip yoğurt ve mayonezle çırpın. Hazırladığınız bu sosu rendelenmiş sebzelerin üzerine döküp iyice karıştırın. En son olarak da cevizi ilave edip servis tabağına alın. Üzerini ceviz ve kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.