3.10.2008

Kıymalı Enginar Ograten

MALZEMELER:
* 6 adet enginar
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 250 gr. kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

- Beşamel Sos İçin:
* 2 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tepeleme yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Zeytinyağını kızdırıp enginarları önlü arkalı kızartın. Daha sonra fırın kabına çanak kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. İnce doğranmış soğan ve kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir kenarda bekletin. Beşamel sos için, tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Un sararınca yavaş yavaş sütü ilave edin. Sos koyulaşınca tuzunu ekleyip ocaktan alın. Kavrulmuş kıymayı sosun içene alarak iyice karıştırın. Hazırladığınız soslu kıymayı enginar çanaklarına paylaştırın. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serperek 175 dereceye ayarlı fırında peynirler eriyene kadar pişirin.