3.10.2008

Mantarlı Havuç Pilaki

MALZEMELER:
* 6 adet havuç
* 1 adet kuru soğan
* 5 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı pirinç
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 – 2 su bardağı konserve mantar
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 limonun suyu
* 4 çay kaşığı toz şeker
* 2 su bardağı sıcak su
* 1/2 demet dereotu

YAPILIŞI:
Mantarları büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe kesin. Havuçların kabuklarını kazıyıp yıkadıktan sonra yarım santim kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sarmısakları soyarak ikiye kesin. Zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtıp mantar hariç doğradığınız sebzeleri sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Tuz ve toz şekeri serpip yıkanmış pirinci ilave edin. Sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yemek kaynamaya başladığında mantar ve limon suyunu ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar, en az yarım 20 dakika pişirin. Yemeği servis tabağına alarak üzerine ince kıyılmış dereotu ile süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.