3.10.2008

Peynirli Yıldızlar

MALZEMELER:
* 1 paket margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 2 çay kaşığı tuz
* aldığı kadar un
* 250 gr. beyaz peynir
* çörek otu

YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, yumurtanın akı, tuz, şeker ve erimiş soğumuş margarini koyup bir çatalla iyice çırpın. Üzerine azar azar elenmiş un ve kabartma tozunu ilave ederek yuumuşak bir hamur yapın. Elde ettiğiniz hamura peyniri ekleyip, peynirler hamura eşit dağılacak şekilde son kez yoğurun. Kabın üstünü örterek hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açıp yıldız şekilli hamur kalıbıyla kesin. Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklar halinde dizin. Üzerlerinin parlak olması için ayırdığınız yumurtanın sarısına biraz sıvı yağ döküp sürün. En son olarak da çörek otu serpip 5 dakika önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.