4.10.2008

Zeytinyağlı Bohça Kebabı

MALZEMELER:
* 1 adet tavuk göğüs eti
* 2 adet domates
* 1 adet kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 10 adet konserve mantar
* 1 su bardağı konserve garnitür
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı kimyon
* 3 yaprak yufka

- Beşamel Sos İçin:
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağından iki parmak az un
* 2 su bardağına yakın süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Zeytinyağını tavada ısıtın. Üzerine küp şeklinde doğranmış tavuğu ilave edip soteleyin. Tavuklar pembeleşince ince doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Ortadan ikiye kesilmiş mantar ve sarmısakları ve kabuğu soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyip iyice pişirin. Son olarak garnitür, tuz, kekik ve kimyonu ilave edip kapağı kapalı olarak dinlendirin. Bu sırada yufkaları dört eşit parçaya kesin. Hazırladığınız tavuklu harç soğuyunca her bir parçaya eşit şekilde paylaştırıp sigara böreği sarar gibi genişçe sarın ve fırın tepsisine dizin. İşlem bittiğinde ayrı bir tencerede beşamel sos için gerekli olan zeytinyağını ısıtın. Unu ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin ama bu sırada karıştırmaya devam edin. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Son olarak da tuz ve kaşar peynirini ilave edip iyice karıştırın. Tepside duran bohçaların üzerine hazırladığınız sostan dökün. 180 dereceye ayarlı fırında sos kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.