23.11.2008

Atom Pasta

MALZEMELER:
- Keki İçin:
* 2 paket kakaolu petibör bisküvi
* 2 poşet kakaolu toz krem şanti
* 2 su bardağı süt
* 2 adet elma
* 2 adet havuç

- Kreması İçin:
* 2 su bardağı süt
* 2 su bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı mısır nişastası
* 5 yemek kaşığı kakao

- Üzeri İçin:
* 1 su bardağı fındık kırığı

YAPILIŞI:
Krem şantileri süt ile birlikte çırpın. Bisküvileri iyice kırıp, krem şantiyle karıştırın. Elma ve havuçları temizleyin ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Bunları da şantili karışıma aktarıp iyice karıştırın. Bir borcama streç film serin ve hazırladığınız bu karışımı üzerine yayın. Bir gece buzlukta bekletin. Ertesi gün buzluktan çıkarın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Bu sırada kreması için gerekli olan bütün malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Pişen kremayı mikserle çırparak iyice soğutun. Kekten streç filmi çıkarın ve krema soğuyunca üzerine dökün. 1-2 saat de bu şeklide buzdolabının alt tarfında bekletin. Servis yapacağınız zaman pastanın üzerine fındık kırığı serperek süsleyin.