18.11.2008

Balkabağı Çorbası

MALZEMELER:
* 3 dilim balkabağı
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet tavuk bulyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 6-7 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Patatesi, havucu ve soğanı temizleyin kabaklarla birlikte küçük parçalara kesin. Hepsini geniş bir tencereye alıp üzerine su ekleyin. İçine bulyonu da atarak sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sebzeler haşlanınca el blendırıyla püre haline getirin. Ayrı bir tencerede sıvı yağı ısıtıp üzerine sebze püresini aktarın. Son olarak sütü ve suyu ekleyerek bir taşım daha kaynatın. İnce kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.