16.11.2008

Havuçlu Baton Kek

MALZEMELER:
* 3 adet yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı nişasta
* Aldığı kadar un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı tarçın
* 2 adet havuç
* 1/2 su bardağı kırılmış ceviz

YAPILIŞI:
Havuçları temizleyip rendeleyin. Baton kek kalıbını yağlayıp unlayın. Rendelediğiniz havuçları kalıbın dibine yayarak kalıbı buzdolabında bekletin. Diğer tarafta, oda sıcaklığındaki yumurtaları geniş bir çırpma kasesine kırın. Üzerine toz şekeri ilave ederek mikser ile krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Yoğurt, süt ve sıvı yağı ilave ederek karıştırın. Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek karışıma ekleyin ve tekrar çırpın. Hamur sıvı boza kıvamına gelene kadar elenmiş un ilave ederek öırpmaya devam edin. Hamur kıvama gelince kalıba dökün ve 5 dakika önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin. Kek pişince fırından hemen çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca ters çevirerek kalıbından çıkarın. Üzerine kırılmış ceviz serperek süsleyin.