16.11.2008

Kolay Su Böreği

MALZEMELER:
* 1 kg. hazır yufka
* 3 adet yumurta
* 3 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 150 gr. rendelenmiş beyaz peynir
* 1/2 demet maydanoz

YAPILIŞI:
Geniş bir kaba 2 yumurtanın tamamını, birinin ise sadece beyazını koyarak bir çatal yardımıyla çırpın. Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave edin. Yufkalardan üçünü elinizle küçük parçalara bölün ve bu karışımın içine alın. Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu da ilave ederek iyice harmanlayın. Yaklaşık yarım saat kadar ağzı kapalı olarak bekletin. Fırın tepsisini çok hafif yağlayın. İki yufkayı üst üste yayın. Üzerine hazırladığınız harcın tamamını dökün. Kalan bir yufkayla da en üstü kaplayın. Ayırmış olduğunuz bir yumurtanın sarısını az miktarda sıvı yağ ile inceltin ve üzerine sürün. 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Börek pişince üzerine su serpin ve tepsiyi temiz bir bezle sarın. Bu şekilde yarım saat kadar bekletin. Böylece böreğiniz çok daha yumulak olacaktır.