6.11.2008

Elmalı Tart

MALZEMELER:
- Hamur İçin:
* 2 su bardağı un
* 125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
* 1 yumurtanın sarısı
* 1.5 yemek kaşığı şeker
* 1 tutam tuz
* 1 çay bardağına yakın su

- İçi İçin:
* 2 adet elma
* 1/2 limonun suyu
* 1 su bardağı şeker
* 1 adet çubuk tarçın
* 2 adet karanfil

- Üzeri İçin:
* 2 adet elma
* 3 yemek kaşığı terayağı

YAPILIŞI:
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Hamur toplanınca fazla yoğurmadan hemen yağlanmış tart kalıba yayın. Fazla kabarmaması için üzerine çatalla delikler açın ve 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Diğer tarafta, iç harcı için gerekli olan 2 adet elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Kararmamaları için üzerine limon suyunu dökün. tencereye alarak şekeri, tarçını ve karanfilleri ekleyin ve hiç su eklemeden, kendi suyunu çekene kadar pişirin. Pişince içinden karanfilleri ve tarçını çıkarın ve soğumaya bırakın. Tart hamuru pişince fırından çıkarın ve onun da soğumasını bekleyin. Hamur soğuyunca üzerine elma püresini yayın. Diğer 2 elmayı da soyup içlerini temzileyin. Yarım ay şeklinde doğrayarak pürenin üzerine dizin. Tereyağını eritip fırça yardımıyla elmaların üzerine sürün. Hazırladığınız tartı 160 dereceye ayarlı fırında elmalar kızarana kadar pişirin. Tartı pişince fırından çıkarın ve soğutun. Dilimleyerek servis yapın.